Pitali smo profesore...

...kako prezivljavaju sa platom od 250KM
 
Prof. Belenzada
Cujte, da vam kazem, sve je to oko... Ona je negdje 251, 252KM, ali mi to sve zaokruzujemo. Za te pare kupujem beletristiku, znate, malo se cita.

Prof. Bojinovic
Ja sam rodjen na tromedji Glamoca, Grahova i Drvara. Tamo se dobro zivi od guslanja. Ne mislim ja da je guslanje nastava, al' ove nase doslje nista ne rade, samo sjede i besjede.

Prof. Bjelajac
Iskreno da vam kazem, ja radim tek od prvog prvog, tako da je jos nisam dobio. Meni ne kasni.

Prof. Grbic
Nikad ja ne znam kad se prima plata. Ni kolika je. Ja samo dodjem, potpisem, nista ne gledam, je... ga. Ja imam 260, zeni dadnem 250, a sebi u dzep onih 20.

Prof. Cuk
A, sto vi to mene pitate. Kako to mo''s pitat'? Pojma vi nemate, kako je nas zivot tezak. Mom pokojnom komsiji prividjali su se mali zeleni marsovci, jer nije dobio penziju. Vid' ovog sto zapisuje. Ajd' bjez'te, namjerno me zapricavate.

Prof. Vasic
Eeeeee, rano moja. Drago mu je sto je profesor. Ne id' u prosvjetu, nemoj da te djavo nanese. Broj ministara se opasno priblizava broju stanovnika. Sinoc nisam oka sklopio, dok nisam izracunao kako da platim za elektricno, kiriju, vodu, telefon - crkavice moja. Cim ti to mene pitas, vidi se da si iz neke jace akademije. Ne razumije...

Prof. Serdar
Molim ! Molim ! Nego, sta smo se mi ono dogovorili za danas. Da cu ja da cutim, a vi da pricate...
Prof. Rosic
Dakle, pribiljezite. Devedesetdevetih je plate bila vrlo niska. Sve moje aktivnosti u sindikatu, usmjerena je ka poboljsanju zivotnom, procitajte, sta smo zapisali... AHA... NJA... Da zavrsimo. Vidite (nastavak odgovora na citavoj strani u sljedecem broju)

Prof. Malesevic
Ja ne prezivljavam. Kako se moze preziviti sa 250KM, neko ima dzeparac 250KM. Evo, bas sam sad radio intervju, koji mi je to poslao e-mailom na disketu.

Prof. Culafic
Lafcino, pitanje stoji. S tim mikrofonom, bas si dzentlmencic. Dzavolcicu, mi profesori Latinskog kazemo, De platibus est non disputandum.

Prof. Njezic
Plata je specificna roba koja dobila povlasten polozaj u drustvu da igra ulogu opsteg ekvivalenta i da izrazava vrijednost drugih roba...

Prof. Djudjic
Jeste Vi svi isli na ekskurziju? Sve se nema para. Sto da radimo dzaba...

Prof. Milka - baka
Neka, neka... Stalno vi mene nesto pitate, s necim lijepim me uvijek docekate. Tako mali, a tako nestasni... Cucu ja vas kad se budemo preslisavali... Nemojte podbaciti

Prof. Kukric Zivka
Moja plata je dovoljno mala, ali ja ipak ne kupujem ono madjarsko mlijeko u tetrapaku. Ostavite ga tri dana u frizideru i vidjecete kako se dole slegne onaj prah. Da vi to samo vidite... te turbine.

Na danasnji dan

1901 - Prof. Levajac upisan u prvi razred osnovne skole
1905 - Prof. Milka (Baka) prestala predavati na Kraljevskoj akademiji
1912 - Prof. Vinko na proslavi 20-to godisnjice mature
1922 - Prof. Bavrlic izvadio prvi korijen (kupusa)
1934 - Prof. Belenzada prebrojao zrtve Prvog Svjetskog rata (priblizno)
1945 - Jedinice Crvene armije na celu sa Prof. Spiric oslobodile Novi Sad
1957 - Prof. Salapura naucio igrati sah
1969 - U katastrofalnom zemljotresu, Prof. Vasic izgubio najbolje prijatelje Venea, Mintakovica, Stojanovica i druge zbirke
1972 - Poklonom gradjana Sarajeva od crvene cigle sagradjen drugi pakao u Banjaluci
1984 - Prof. Cupac pobijedila u biatlonu na Zimskim olimpijskim igrama
1996 - Prohodala prof. engleskog Katarina (The Kaca)


mala.jpg (4787 bytes)

 

Prethodna strana

Sljedeca strana