Kucni (ne)red

Odlukom nastavnickog vijeca Gimnazije doslo je do izmjena teksta kucnog reda koji ste mogli procitati na ulazu Gimnazije. Ucjenom i mitom, stigli smo do nezvanicnih nacrta ovog kucnog reda, PA VAM GA u cjelini prenosimo...

1. Vrata skole se zatvaraju pet sati poslije zavrsetka nastave. Ucenicima je dato dovoljno vremena da, bez panike, mirno i stalozeno, u najvecem redu i tisini, u kolonama dvoje po dvoje, drzeci se za ruke, napuste prostorije skole, i izadju u dvoriste skole gdje ce ih cekati...

2. Zadrzavanje ispred zbornice se dozvoljava samo predstavnicima odjeljenja u informativne svrhe (druga tacka je sam po sebi dovoljno glupa, tako da ne trpi izmjene)

3. Ucenici su duzni da po pocetku casa odu pred zbornicu da se izvinu, ukoliko tako nisu postupili po drugoj tacki pravilnika. U slucaju da ucenik zakasni na cas bez prethodnog izvinjenja, profesor ima Pravilnikom zagarantovano pravo da ucenku odsijece lijevu ruku (osim ako ucenik pise istom - u tom slucaju predmet kastracije je desna ruka). Ali zadrzavanje profesora u ucionici po zavrsetku casa, takodje implikuje posljedice : kule i kamaru na profesora (bezivotno tijelo bice izbaceno kroz prozor).
krava.jpg (3288 bytes)
4. Kulturno ponasanje ucenika i profesora vise se ne tolerise. Pod kulturnim ponasanjem podrazumijeva se:
a) Pristojno izrazavanje
b) Ne ometanje nastave
c) Postovanje autoriteta profesora i ucenika
d) Cuvanje skolske imovine

5. Ucenici i ostali korisnici prostorija za fizicko vaspitanje moraju se pridrzavati sljedecih pravila ponasanja :
a) Zabranjeno je ulaziti u salu nag (zabrana vazi i za profesore, pogotovo starije radi ocuvanja mentalnog zdravlja ucenika).
b) U vrijeme neredovnih i niskih licnih dohodaka, pojedini profesori su primjeceni kako dzepare ucenike u svlacionicama za vrijeme casa fizickog vaspitanja. Stoga, poostrice se mjere sigurnosti, ugradnjom "one-touch lock" brava i instalacijom kamera. Dzeparenju moramo stati na kraj !
c) Sprave i rekviziti za mucenje iz doba inkvizicije, koje su u obrazovne svrhe koristili profesori bice uklonjeni.

6. Pozeljno je provociranje i vatreno bodrenje sukoba, pogotovo na relaciji profesor-ucenik ili ucenik-ucenik ili profesor-pedagog, kao i posjedovanje oruzija veceg kalibra, kako bi se eventualna zrtva usmrtila prvim hicem da ne stvara buku i krvari po skoli.

7. Skola je oduvijek bila apsolutisticka ustanova. Podrska opozicionom korpusu se striktno zabranjuje, a clanstvo u vladajucoj stranci se nagradjuje izletom.

8. Konzumacija alkohola i narkotickih sredstava je dozvoljena samo za vrijeme casova. Nabavka istih je dozvoljena samo u skolskoj kuhinji, gdje ujedno imate i najveci izbor.

9. Dezurni profesori i ucenici su slobodni da iskoriste radno vrijeme po svojoj volji - ucenici : Zombi, Millenium, Play-off; profesori : igranje saha, Pivnica...
gica.jpg (2834 bytes)
10. Ukoliko nijednog od profesora koji vam predaju, tokom nastave ne vidite kako pusi cigarete, niste ni vi obavezni.

11. Ne pricajte sa nepoznatim licima i ne pustajte ih u skolu po cijenu vasih mladih zivota (sem ako se radi o prijateljima i rodbini profesora).

12. Nepostovanje gore navedenih pravila povlaci nas za...

Prethodna strana

Sljedeca strana