Na jahti svoje prve ljubavi nakon gorkog razvoda od princa Charlesa, Diana se prepustila uživanju. Kao nekad Jackie i Onasis, Princeza i Dody Al Fayed krstarili su Mediteranom od St. tropeza do Portofina. Onda su prekinuli odmor, želeci, kako neki kažu objaviti vjeridbu…..

Playboy Dody Al Fayed, bio je sin Mohameda, egipatskog milijardera vlasnika robne kuce “Harrod’s” u kojoj kupuje i kraljica Elizabeta. Bogatstvo starijed Fayeda procjenjuje se na više od milijardu i po funti. Iako Mohamed koji u Velikoj Britaniji živi vec više od tri decenije, do danas nije dobio državljanstvo.

Njegov sin Dody roden je 1995. U Aleksandriji u Egiptu, s petnaest godina poceo je pohadati internat u Švicarskoj, a potom je diplomirao na britanskoj Kraljevskoj vojnoj akademiji u Sandhurstu. Ali, umjesto vojnika, postao je filmski producent. Njegova kompanija finansirala je film “Kuka” , a za produkciju filma “ Vatrene kocije “ osvojio je Oskara 1981. Godine.

Britanski mediji tvrde kako je Dody dugovao milione dolara za porez, kreditnom karticom se zadužio u iznosu od 100.000 dolara, a bivšem stanodavcu dugovao je 170.000 dolara, a silan je novac potrošio na darove ženama.