Od ulicnih sviraca do svetskih zvezdapubahn.gif (23077 bytes)

Prica o The Kelly Family pocela je kada je Dan, otac clanova grupe pretvorio svoj hobi - Zabavljanje prijatelja u slobodno vreme - u zanimanje i zapoceo, zajedno sa zenom i decom, javnu karijeru. Pod kraj sezdesetih Brabara i Dan Kelly, plesacica i trgovac starinama, sele se sa svojih cevro dece iz Amerike u Evropu. Nastanjuju se u siromasnom podrucju Juzne Spanije, gde televizori, pa cak ni radio aparati nisu bili rasprostranjeni. Omiljena zabava tadasnjeg puka je pevanje i plesanje.lin3.gif (13941 bytes)

U novijoj okolini starija deca uce balet od svoje majke, a muziku od ucitelja u gradu Talavere. Iz pocetka sviraju i pevaju na rodjendanskim proslavama i vencanjima, posle i na gradskim slavljima - fiestama. Pocinju zaradjivati svojom najomiljenijom zabavom.Dan Kelly napusta svoj posao trgovca starinama i pocinje pevati sa svojom decom. Ukljucuje se cela porodica.

ppama.gif (20842 bytes)Muzika postaje najvazniji deo njihovog zivota. 1975. odlaze na turneju po Spaniji i pojavljuju se po prvi put na televiziji. 1976. prvi poset Italiji oznacava pocetak njihovih putovanja evropskim ulicama i veselicama. 1980. The Kelly Family penje se na evropske top liste u Nizozemskoj i Belgiji pesmom "David's song". Dve godine posle njihovi suuspesi naglo prekinuti kad im majka umire od raka. Poslednjim recima "Keep on singing!". Prenosi svoj muzicki san na decu.pangelo.gif (20213 bytes)

1983. ponovo krecu na put. Nastupaju kao ulicni sviraci sirom Evrope. Jednim delom godinu provode u Parizu svirajuci u podzemnoj zeljeznici. Nakon toga odlaze u Bretagnu gde opet pocinju svirati. Nedugo nakon toga odlaze na turneju u SAD. Putuju kroz 20 americkih drzava, nastupajuci na koncertima, ali kao ulicni sviraci. Pod uticajem amreickog roka i bluza oblikuju vlastiti prepoznatljiviji stil muzike. 1986. vracaju se u Francusku, a zatim 1987. u Nemacku. Buduci da je u to doba porodica Kelly po nekoliko godina zivela u mnogim evropskim drzavama, neki od njih govore danas i po 5 jezika. U poteklih 8 godina stvaraju svoju sopstvenu diskografsku kucu Kel - life, a prodaja im se svake godine udvostrucuje. Sada godisnje odrzavaju vise od 200 koncerata godine i rasprodaju svaki stadion i svaku koncertnu dvoranu u srednjoj Evropi.

pjimmy.gif (27757 bytes)Bend je do danas producirao 15 albuma, za deset video kaseta dobili su nagradu Echo za najbolju pop grupu 1996... Pripadnici porodice Kelly vrli su zivahni i spontani. Oni nisu samo pop ili rok bend, oni su mnogo vise od toga. Njihovo irsko - americko poreklo omogucuje svirku  u rasponu od osecajnih balada do punokrvnih rok pesama. Kod njih nema ponasanja "zvezda" koje neke grupe smatraju potrebnim u drustvu slavnih. Svako od njh svira po nekoliko instrumenata i sami pisu i produciraju pesme. Svoju publiku iskljucivo osvajaju muzickim,a ne umetno stvorenim imitacijama. Sami produciraju svoje albume i organizuju svoje koncertpjoey.gif (27584 bytes)e. Ne nastupaju na play back nego uzivo. Najvaznije od svega: Oni su ljudi, a ne puke kreacije nekih marketinskih strucnjaka! Njihovi slusaoci imaju od 3 do 70 godina. Dive im se svi heavy metalci, bakice i pankeri, podjednako. Leta 1994. The Kelly Family su nastupali pred 10 000 ljudi na Open air festivalu "Out in the green" u Vinterhuru u Svicarskoj( gde su tada jos bili i nepoznati), rame uz rame s bendovima kao sto se Aeorsmith i White Snake. Publika koja je, dok nisu poceli, pitala ko su ovi, bila je potpuno ocarana. The Kelly Family su pravi fenomeni, unkiatna pojava u pop muzici. Mozete ih voleti ili mrzeti no svakako morate priznati da ono sto rade, streetilife1.jpg (34456 bytes)rade za nevidjenom strascu i ponosom. Ako ih ikada budete u prilici gledati uzivo nemojte niposto propusiti, oni koji su ih videli uzivo na pozornici kazu da se to iskustvo pamti godinama.