MARIAH CAREY

Napokon mogu otkriti svoje lice

Ljubav

Snovi

Rana udaja

Sminkerica

Kviz

 

Mariah se rodila 27.03.1970. Ime je dobila po pjesmi"They Call Wind Mariah". Pjevala je sve sto je cula na radiu. Vec sa 16 godina napustila je skolu, do koje joj nikad nije bilo narocito stalo. Bila je sigurna u svoj uspjeh. Nakon sto ju je otkrio sef diskografske kuce "Sony" Tony Mottola, munjevito se proslavila. Cesto sama smislja muziku i tekstove svojih pjesama. Okusala se i kao glumica u filmu "The Bachelur". U proslosti suprug je vodio sve poslove, ali danas ima potpunu slobodu kad je rijec o novcu. A kao sto i dolikuje najprodavanijoj umjetnici 90-ih, mariah sve radi sa stilom.

 

    
      Mariah blista kao i svaka druga zaljubljena zena. Utipicnom stilu "slavna susrece slatkog", nju i Luisa Miguela spojili su njihovi aganti. Sreli su se u Aspenu prije godinu dana. Njihovi su agenti rekli Mariah da Luis zeli prirediti zabavu za nju, a njemu su rekli da ga ona zeli upoznati. Mariahin single "Thank God I Found You" posvecen je njenoj ljubavi.

 

Poznata je po tome sto je budna kasno u noc, ali kad uspije malo odspavat postaje totalno kreativna. Video spot "Butterfly" sastoji se od isjecaka njezina sna u kojima progoni nesto sto ne moze uhvatiti.

 

  
    Kada je imala 18 godina, Mariahin se svijet potpuno promjenio. Preko dana je radila kao konobarica, navecer je nastupala u raznim klubovima. Na jednoj zabavi dala je Tommyju Mottoli, predsjedniku "Sony Musica" svoju demo kasetu,a on joj je odmah ponudio ugovor.Ubrzo su
se ona i Tommy, koji je gotovo  godina stariji od nje, vjencali u kraljevskom stilu i preselili u njegovu raskosnu vilu u New Yorku.Danas joj je on samo bivsi muz.

 

  Premda se Mariah voli lijepo odjevati-posebno su joj drage velicanstvene kreacije Stelle McCartney i Miussa Prade - zna i kako biti neupadljiva. Za setnje sa svojim psima odjene udobne traperice koje ipak izgledaju ultra seksi zbog spustenog struka koji otkriva pupak.