JUPITER

Njegova velicina i brilijantnost cine da on u rimskoj mitologiji predstavlja isto sto i Zevs u grckoj mitologiji.On brine o bogovima manjeg znacaja i onim ljudima, koji su prihvatili oporezivanje njegovog bogato izrazenog postovanja. Takode je poznat kao besan i arogantan u nekim prilikama i u imanju brojnih afera. 

U astrologiji Jupiter oznacava via.e religiozno, filozofsko, moralno i eticko znanje. Njegova pozicija na karti govori nam kako da proa.irimo naa.e vidike, zato a.to predstavlja proa.irenje u svim oblastima. Pravda, zakon i doktrine takode pripadaju ovom polju. U sua.tini Jupiter moe podariti malo srece. Gde god se Jupiter pojavi, trebalo bi se paziti od postajanja dogmaticne, arogantne ili osobe sklone ekscesima. Jupiter vlada Strelcem kao i Ribama

MARS 

Poznat je po svojoj crvenoj boji koja je uvek povezivana sa agresijom.

Iz tog razloga Mars je proglasen bogom rata, zvanim Ares (kod Grka), znanim po njegovoj odvaznosti i hrabrosti i uplitanju u svaku bitku. Tradicionalno, Mars simbolizuje ratnika koji je davao u zalog polja u vreme mira da prehrani porodicu. Mars simbolizuje musku, a Venera zensku energiju. Srecom, postalo je veoma tesko raditi sa ovako zastarelim konceptima u astrologiji. Ima mnogo vise smisla uporediti Mars sa nasim energetskim pogonom, koji oboje, i muskarci i zene, poseduju u nekoj formi. Dakle, Mars ostaje uporan, pogonski, agresivan, hrabar i seksipilan. Mars vlada Ovnom isto tako kao Pluton Skorpionom.

MERKUR

U mitologiji, Merkur (ili Hermes) je sluzio kao glasnik bogovima prenoseci novosti. Njegov razum i njegov zlatni jezik omogucili su mu da postane Bog komunikacije. Toliko je uzivao varajuci druge, da su mu lopovi odavali bozansku cast. U astrologiji on predstavlja nasu sposobnost komuniciranja, analitickog rezonovanja, smisla za biznis, smisla za javni nastup i dovitljivost.

Kao jutarnja zvezda povezan je sa Blizancima, a kao vecernja zvezda sa Devicom.

NEPTUN 

U mitologiji je Neptun (ili Posejdon) Bog mora i Bog vode, elemenata koji cine osnovu zivota. Dubina mora cesto izokrene viziju stvarajuci iluziju nestvarnog sveta.

U astrologiji Neptun predstavlja obmanu, misticnost, imaginaciju, snove, ekstra osetljive sposobnosti, slutnju i inspiraciju. Simbolizuje kreativnu energiju. Sa Neptunovom pomoci, kreativne sposobnosti mogu doci do izrazaja. Neptun ostaje u jednom znaku 14 godina, dakle njegova individualna interpretacija, pozicija u kuci i aspekt ka drugim planetama trebalo bi da se uzmu u obzir. Neptun je pripisan Ribama.

SATURN

Po mitologiji, Chronos (Saturn), je ubio svoju decu jer je mislio da ce ih njihova glad za moci navesti da ga ubiju, kao sto je on skinuo sa prestola svog oca, ubivsi ga

U astrologiji Saturn se smatra Karma planetom. Karma je zakon uzroka i posledica. Saturn se brine da se suocimo sa posledicama nasih postupaka. Ovo je posebno tacno u periodu povratka Saturna, oko 29.godine, kada prirodni Saturn formira konjunkciju sa prolazecim Saturnom. To je vreme kada treba razmisliti o zivotu i svim greskama i razocarenjima dozivljenim u njemu, sto bi trebalo prouzrokovati popravne akcije.

Saturn oznacava proslost, tradiciju, oca i principijelnost. Gde se Saturn nad, tamo ce problemi biti pravilno reseni, kao izazov koji se moze naci u svakom horoskopu. Trebalo bi da nadvladamo strah i zabrane. Vidjen kao pozitivan, Saturn donosi sastav istrajnosti, marljivosti i odgovornosti. Vlada Jarcem.

URAN 

U mitologiji Uran je Saturnov otac, koji ga je kastrirao i proizveo mnogo uzasne dece.

U astrologiji Uran oznacava prekid sa tradicijom i novi razvitak. Oznacava duh, intuiciju i spontanost. Njegova pozicija na karti nam govori o nasim odnosima sa prijateljima, kao i nas stav prema autoritetu. Uran takode moze doprineti revoluciji i moze unistiti tako da se ne moze poboljsati. Vlada Vodolijom

VENERA

Blistava lepota ovog nebeskog tela prouzrokovala je da je Venera (ili Afrodita) proglasena za boginju lepote i ljubavi. Posle Zevsovog izbacivanja sperme u more, nastala je radajuci se iz pene. Njena lepota ne samo da je donela harmoniju, vecje isprovocirala Trojanski rat. U astrologiji, Venera predstavlja sve a.to smatramo lepim i pozeljnim. Njeno mesto u horoskopu govori nam o naa.oj potrebi za mirnim, harmonicnim okruzenjem, o nasoj ljubavi prema zivotu i nasoj sposobnosti za zrtvovanjem. Umetnici, posebno muzicari, su povezani sa Venerom, kao i naa. smisao za estetiku i naa.e preimucstvo u umetnosti zavodenja, ili da budemo zavedeni.

Kao vecernja zvezda, Venera je povezana sa Vagom, kao jutarnja sa Bikom