VIJESTI

 

Achilleas Tsogas, rukovodilac dzudo takmicenja na OI 2004. godine u Atini je prisustvovao Svetskom prvenstvu u Minhenu.Ovom prilikom je razgovarao sa zvanicnim novinarem Federacije, Barnaby Chestermanom...

Belgijanka Gella Vandecaveye je osvojila svoju drugu titulu Svetske prvakinje na ovogodisnjem sampionatu u Minhenu posle osmogodisnje pauze.

Posle proslogodisnjeg razocaranja zbog poraza od japanskog takmicara Makoto Tkimoto na OI u finalu u kategoriji do 81kg, Cho In-Chul iz Juzne Koreje se vratio u sedlo i uzeo svoju drugu titulu svetskog sampiona.

Alexsei Budolin - "Osecam se lose jer sam iskreno zeleo da pobedim - rekao je. Toliko ljudi je doslo u Minhen da me gleda, ali se to jednostavno nije dogodilo. Cho In-Chul je danas jednostavno bio najbolji borac."

 U prelepom ambijentu iznad Pala, u sportskoj hali " STAMBULCIC " odrzano je takmicenje na kome je učestvovao 51 takmičar iz 13 klubova SRBIJE, CRNE GORE I REPUBLIKE SRPSKE.

 KIKINDA- Jos jedan pehar krasice vitrine Dzudo kluba Partizan posto su njegovi takmicari osvojili trece mesto na veoma jakom tradicionalnom medjunarodnom turniru "Sent Istvan" u Sentesu

Na Balkanskom Judo Sampionatu za kadete i juniore, muske i zenske, odrzanom u Tekirdagu - Turska 10.-12. Avgusta 2001.godine reprezentativci Judo saveza Jugoslavije u pojedinacnoj konkurenciji uzeli su 18 medalja od cega 5 zlatnih, 7 srebrnih i 6 bronzanih.