Pedja Stojakovic                            

Ime: Predrag Stojakovic

Roditelji: Miodrag i Branka Stojakovic                    

Datum rodjenja: 9. jun 1977. godine                

Visina: 206 cm                      

Tezina: 103 kg

Hobi: Slusanje muzike, gledanje filmova

Reklame: Snimio je oficijelne NBA reklame u kojima se mladima obraca na srpskom i grckom jeziku u cilju promocije kampanje protiv pusenja i protiv nasilja. Takodje, odnedavno ga mozete videti u reklami za Sprajt.

Bracno stanje: Neozenjen. Medjutim, imam losu vest za sve njegove (mnogobrojne) obozavateljke. Naime, Pedja je vec neko vreme u vezi sa Jelenom Jakovljevic. Jelena je foto-model i bivsa mis Jugoslavije (mnogima poznata po pojavljivanju u tabloidnim listovima i emisijama cija su omiljena tema bili njeni silikoni ;)

Zanimljivo: Uzeo je grcko drzavljanstvo 1993. godine, kako bi mogao da igra u Evropskom kupu.

Inspiracija za buduce generacije: Zajedno sa jos nekim kosarkasima iz NBA lige, Stojakovic ucestvuje u radu decjih kosarkaskih kampova. "Znajuci da je kosarka veoma popularna u Evropi i da sam se i sam kao dete ugledao na NBA zvezde, sada mogu da zakljucim kako mi zaista treba da radimo tako nesto i da budemo tu za njih i usmerimo ih na pravi put", izjavio je Stojakovic.

Humanost na delu: Stojakovic, kao i mnogi drugi jugoslovenski sportisti, pokusava da pomogne svojoj matici kad god je u prilici. Stojakovic i Vlade Divac za Božic su organizovali zurku na kojoj su gosti donosili igracke koje su potom poslate u Srbiju. Na ovaj nacin, nasi malisani dobili su oko 10.000 igracaka.