PEDJA LICNO

I naslednici mogu do zlata

Više od 3.000 mladića iz čitave Srbije i Crne Gore takmičilo se na ovogodišnjem „Sprite street basket“ turniru. Kvalifikacije i eliminacije održavale su se početkom jula u 18 gradova Srbije i Crne Gore, dok je finalni turnir održan 21.jula na terenima košarkaškog kluba „Crvena Zvezda“ u lepom ambijentu Kalemegdana. U finalu su igrali timovi „Sonestis“ iz Niša i „Cafe bar Ipon“ iz Kikinde. Nišlije su bile bolje i u dramatičnom finišu slavile sa 13:11. Za MVP-ija je proglašen član ekipe iz Niša Boban Danković. U šutiranju trojki trijumfovao je Bojan Ignjatović iz Beograda, dok je pobedu u zakucavanju odneo Dejan Senćanin iz Zrenjanina.
Svi pobednici nagrade su primili iz ruku NBA zvezde Peđe Stojakovića, koji je bio promoter čitave akcije. Dobili su lepe nagrade, lopte, ali ono što ih je najviše obradovalo je sigurno put u Ameriku i druženje sa timom „Sakramenta“ kao i prisustvo na jednom meču popularnih „kraljeva“. Svoje prve košarkaške korake Peđa je načinio upravo na terenima Zvezde, pa je pomalo nostalgično rekao:
„Srećan sam što sam ponovo ovde gde sam načinio svoje prve košarkaške korake. Gledajući ove mladiće, siguran sam da ćemo jednog dana neke od njih gledati u plavom dresu. Poznato je da smo mi neiscrpan izvor košarkaških talenata, a ovi momci su to i potvrdili.“
Peđa se intezivno priprema za predstojeće svetsko prvenstvo, koje će 29.avgusta početi u Indijanopolisu. Svi mi maštamo o finalu i okršaju sa američkim dreem timom. Kako na sve to Peđa gleda?
„Imamo jači tim nego prošle godine u Turskoj. Sa nama će biti i Vlade Divac koji je vrlo bitan za čitav tim. Video sam spisak igrača koji će igrati u američkom timu i ono što je evidentno da u timu nisu najveće NBA zvezde. To ne znači da je ovakav američki tim slab, ali ja duboko verujem u našu snagu i finale sa njima. Ako se sve poklopi i ako nas mimoiđu povrede, verujem da možemo i do zlata.“