obrazovanje

povratak na početnu stranu

 

  Konzervatorij muzike, Peabody, je zdanje čiju izgradnju je 1857. donirao Džordž Pibadi. Ovo je najstarija muzička škola u Americi u kojoj se svake godine školuje oko 3000 studenata.

 

Coppin je državni koledž osnovan 1900. godine. studenti se na njemu školuju za buduće profesore, umjetnike ili naučnike. Koledž Notre Dame je privatna opšteobrazovna škola umjetnosti za žene.

 

Koledž primjenjene umjetnosti u Merilendu omogućava sticanje znanja iz svih oblasti vizuelne umjetnosti. U zgradi koledža se nalaze i tri velike umjetničke galerije.

 

Merilendski Univerzitet u Baltimoru je stacioniran u centru grada, a u svom sastavu ima medicinski, stomatološki, farmaceutski i pravni fakultet. U sklopu Univerziteta je bolnica i nacionalni muzej stomatologije.

 

Univerzitet Johns Hopkins je dobio naziv po Džonsu Hopkinsu, kvekeru iz Merilenda, koji je ostavio 7 000 000 $ za izgradnju univerziteta i bolnice. Kada je izgrađen, fakultet je bio predviđen samo za post diplomske studije, a danas se na njemu nalaze institucije za sve vidove opšteg obrazovanja.  

početak strane