Na nedavo provedenom istraživanju koje je provedeno u  banjalučkoj Gimnaziji došlo se do nekih, da kažemo, poražavajućih podataka od kojih  izdvajamo -

Na pitanje :"Da li ste angažovani u nekoj od školskih sekcija?", od 351-og učenika, koliko je bilo obuhvaćeno istraživanjem, 1,4% je u dramskoj sekciji, 2,6% u psiholoskoj, 2,0% u ekološkoj, 1,4% u  košarkaškoj, 0,6% u odbojkaškoj, 1,4% u ostalim sekcijama, dok je 91,5% učenika nije angažovano niti u jednoj od školskih sekcija koje, navodno, postoje i od kojih su samo dvije sportske!!!

pogledaj grafik

Takođe, pitali smo i ucenike:"Šta treba škola da ponudi da učenici u njoj provode više vremena?",i čuli smo njihove priedloge a to su: 27,9% sportske aktivnosti, ili jednostavno bavljenje SPORTOM, 16% savremenije ambijente u školi, 10,5% mogućnost različitog oblika zabave itd...

pogledaj grafik

Da samo sport nije "žrtva" ovakvog programa u banjalučkoj Gimnaziji pokazuje takodje statistika odgovora na pitanje :"Da li si aktivan u radu neke nevladine organizacije?"

2%, učenika angažovno je u  OKC-u, 4,8% MCC-u, 1,4% učenika u Kastel centru, a ostalih 2,0% u ustalim nevladinim organizacijama. 89,2% učenika nije uopšte nije angažovano u radu nevladinih organizacija.

pogledaj grafik

povratak na početnu stranu