NESREĆE

 

 

1982. godine ser Mark Tačer(biznismen i sin Margaret Tačer) je sa svojim suvozačem Šarloom Vernijeom i njihovim mehaničarem bio izgubljen šest dana u pustinji.Njih trojica su 09.01. su izgubili konvoj vozila u kom su se kretali nakon što su zastali da oprave pokvaren volan.Oni su 12.01. proglašeni nestalima i pokrenuta je velika potraga za njima.Na kraju je alžirski C - 130 Herkul spazio njihov Pežo 504,nekih 50 km od putanje.Srećom niko od njih nije povređen.

1986. godine osnivač i idejni tvorac Dakar relija,Tjeri Sabin,gine u helihopterskoj nesreći.

1988. godine se DAFov kamion,koji se kretao brže od automobila,slupao,a u udesu je poginuo jedan od vozača,zbog čega je DAF napustio takmičenje.

2005. godine španski motorciklista Hose Manuel Perez umire u bolnici 10.01. od rana zadobijenih u udesu.Već 11.01. italijanski motorciklista i dvostruki pobednik Dakara Fabricio Meoni gine na 11. etapi.Jedna petogodišnja senegalska devojčica biva 13.01. pregažena od strane servisnog kamiona,a prijavljeno je da je veći broj lokalnih stanovnika stradao pod točkovima tokom Dakar relija,ali zvanični podaci nikad nisu objavljeni.

 

Nazad