Geografski polozaj

 

Sejseli su arhipelag od 115 ostrva u Indijskom okeanu blizu obala Afrike. Sva ova ostrva pripadaju državi Sejseli (sejselski kreolski Repiblik Sesel, fr. République des Seychelles, en. Republic of Seychelles). Glavno ostrvo je Mahe, koje ima preko 75 plaza od kojih se ne zna koja je lepsa, gde se nalazi i glavni grad Viktorija.

 

Najpoznatija plaza Sejselskih ostrva je Sanset bic, koja se nalazi na ostrvu Maha.Velika plaza se nalazi na ostrvu Praslin i posebno je omiljena kod ljubitelja vodenih sportova. Plaza Sever je na ostrvu La Dig i pruža mogućnost za uživanje u potpunom miru i tišini.

Ostrvo ptica je napusteno ostrvo koje je dom milionima ptica, a jedino je prirodno staniste najvećih kornjača na svetu - esmeraldi. Takodje je poznat i nacionalni park, koji se nalazi na ostrvu Kurans. Tu možete videti prelepe primerke retkog rastinja, kao i džinovske palme, koje su zaštitni znak Sejšelskih ostrva. Ostrvo La Dig nudi vam mogućnost da se vozite volovskom zapregom do čuvenih plantaža vanile i cimeta i da obiđete fabriku "La union". Ostrvo Praslin, koje je oko sat vremena udaljeno od Mahe, nudi vam mogućnost da vidite palme koko de mer, koje jedino rastu na tom mestu i žive više od 200 godina.

                                                                        

 

povratak na pocetnu stranu