Curved Up Ribbon: Зубни импланти

 

nobel biocare implanti

- надокнада једног или више зуба без брушења сусједних зуба

- прављење зубних мостова у случајевим, а када је пацијент усљед губитка већег броја зуба осуђен на ношење мобилних зубних протеза

- зубни импланата могу служити и као носиоци зубних протеза које су на тај начин много стабилније и удобније за ношење.

 Предност зубних импланата у односу на конвенционалне зубне мостове и протезе.posle ugradnje implanta i cementiranja krunice

 У сваком могућем погледу зубни импланти представљају боље рјешење за надокнаду зуба који недостју.

 

 

- Естетика: изглед и осјећај који има пацијент са уграђеним имплантом је идентичан оном природном код природних зуба.Пошто имплант pre terapijeчесто сраста са виличном кости спријечени су губитак кости и повлачење десни који се често јављају код зубних мостова и испод протеза. Нико неће моћи да примјети да имате вјештачку надокнаду у устима.

 

implantati-

Чување преосталих зуба : зубни импланти ни на који начин не нарушавју квалитет преосталих зуба што се дешава при изради зубних мостова. Што више здравих и интактних зуба имате, већа је дуговечна корист за здравље ваших уста.

-Комфор и самопоуздање: помоћу зубних импланата ћете поново моћи нормално да причате, једете са комфором и већим самопоуздањем. Они нам омогучавају да кажете збогом протезама које су вас жуљале, испадале и стварале непријатан осјецај страног тијела у устима.

 

Да ли сте ви кандидат за уградњу зубних импланата?

 У принципу, свакоме је омогућено уградити зубним имплант и неких изричитих контраиндикација ни нема. Идеални кандидат за уградњу зубних импланата је пацијент са добрим општим здрављем и здрављем усне дупље. Да би имплант могао да се угради неопходно је постојање довољне количине квалитетне виличне кости са којом имплант чврсто сраста.

Индикације за уградњу зубних импланата :

-надокнада једног зуба : ако вам недостаје један зуб можете га надокнадити уградњом једног импланта и керамичке зубне крунице која се поставља на њега.

 -надокнада више зуба : ако вам недостаје више зуба имате могућност уградње импланата који ће служити као носачи зубних мостова

 

 

-надокнада свих изгубљених зуба : ако сте безуби уградњом импланата је могућа израда зубних мостова који надокнађују све зубе или израда комфорних и стабилних зубних протеза.

 Шта можете да очекујете у току интервенције?

 

 

Интервенција се обавља по строго прописаном протоколу, који гарантује очување кости у коју се имплантира као и околних ткива. Процедура се изводи у локалној анестезији и апсолутно је безболна, за пацијенте који су под стресом или имају страх од интервенције примјењује се аналогно седација. Након операције, прва 2-3 часа присутан је благ бол који пролази употребом аналгетика ( најчешће је потребн само 1 ).

Шта можете да очекујете након третмана?

Као што ваши природни зуби захтјевају одржавање добре оралне хигијене и редовне контороле код стоматолога тако и зубни импланти захтјевају исти или вишљи ниво бриге и одржавања, тако да је редовно прање зуба ( импланата ) и употреба зубног конца и / или зубног туша без којег се не може. Након третмана бићете заказани на периодичне контроле код стоматолога гдје ће се пратити здравље надокнађених зуба и десни те отколонити евентулне нежељене појаве.

 

 

 

MDI mini dentl implant -једноставно рјешење компликованих ситуација

......
 

Mini dental implant-i су настали из тежње да се у случајевима велике коштане атрофије омогући пацијентима угодно и стабилно ношење протезе. Представљају дуговjечно рјешење које даје резултате одмах.

Индикције за ову врсту ипмланата су веома уске, али и стриктно спеcијалозоване. Својим малим пречником  ( 1.8 ; 2.2 мм ) , омогућују уградњу у екстремно уске и оштре гребене, какви се најчешће јављају код пацијената који дуги временски период носе протезе. Уграђују се без одизања реза ( сем ако је процјена хирурга да се мора начинити рез ) , а оптерећење непостредно по уградњи. Ријеч је о једнодјелним имплантима облика завртња, са ретенционим елементом у облику кугле, на врху. Ретенциона кпица које иде у протезу, у себи носи силиконски прстен, који чини да се протеза по оптерећењу носи без помјерања и могучности да испадне. Минимални броје имплантата по вилици је 3,а оптимални 4.

 

 

 

НАЗАД