SPORT

 London je imao priliku da bude domaćin Olimpijskih igara dva puta, 1908. i 1948. U julu 2005. London je izabran za domaćina Olimpijskih igara 2012, što ga čini jedinim gradom na svijetu koji ima priliku da bude domaćin olipmizma tri puta. London je takođe bio domaćin i Britanskih igara 1934. godine. Londonski najpopularniji spori je  fodbal i liga se satoji od 13 klubova, uključujući i pet iz Premier League: Arsenal, Chelsea, Fulham, Tottenham Hotspur i West Ham United. London takođe posjeduje 4 unije ragbi timova.

Wembly je dom engleskog fudbala i najskuplji je stadion ikada sagradjen na svijetu. Od 1924., originalni Wembley je bio dom engleskog nacionalnog toma, i služio je kao mjesto odigravanja finala FA kupa. Novi Wembley stadion ima kapacitet od 90 000.

 

Jedan od najpoznatijih londonskih takmičenja je Wimbeldon .

Wimbeldon Tennis Championships

VIMBLDON je najstariji i najugledniji turnir u tenisu. Održava se svakog juna ili jula (počinje šest nedelja pre prvog ponedeljka u avgustu) i treći je po redu grend slem turnir u godini posle Otvorenog prvenstva Australije i Francuske. Turnir je jedini koji se igra na travi i traje dve nedelje, zbog kiše se može produžiti. Igraju se muški i ženski mečevi u pojedinačnoj konkurenciji, kao i u parovima (dublovima) i mešanim parovima (muško-ženski par). Takođe, se igraju turniri za omladinu (u pojedinačnoj i u parovima). Dodatna takmičenja za tenisere preko 35 i preko 45 godina

Šampionat  je prvi put odigran 1877.. godine u Vimbldonu, ali samo u muškoj konkurenciji. 1884 godine, su i žene mogle učestvovati na turniru, kao i u parovima za muškarce. Ženski parovi i mešani parovi su dodati 1913. godine.