OBRAZOVANJE

London je dom velikog broje univerziteta, koledža i školi , sa populacijom od oko 378 000 i centar je istraživanja i razvića.Sistem koji vlada u školama je kao i u cijeloj Engleskoj. Sa 125 000 studenata, Londonski univerzitet je najveći u Velikoj Britaniji i cijeloj Evropi. Sadrži 20 koledža kao i nekoliko  manjih institucija koje imaju svoju autonomiju.

 

KNJIŽEVNOST

 

London je dom za razne rodove književnosti. Tradicionalno središte književnosti u Londonu su brda Hampstead i Bloomsbury.

Imena koja se najčešće vežu za London su Samuel Pepys, Charles Dickens and Virginia Woolf. Njihove knjige prevođene su na veliki broj svjetskih jezika a neke od njihovih dijela su prilagođena za scensko izvođenje ili su kao scenariji služili za film. London igra veoma bitnu ulogu u filmskoj industriji, zahvaljujući visoko opremljenim studijima sa specijalnim efektima. London je takođe dom i velikog broja muzeja, galerija i drugih institucija koje su velika turistička atrakcija ali igraju i veliku kulturnu ulogu. Neki od najpoznatijih londonskih muzeja su Science Museum i Victoria Museum...

 

 

MUZIKA

London je jedan od glavnih klasičnih i popularnih muzičkih centara, i dom je velikih korporacija kao što su Emi kao i nebrojeno veliki opus bendova,muzičara i muzičkih profesionalaca. London je takođe dom velikih sala kao što su Barbican Arts Centre i Royal Albert House.

Rozal Albert Hall je dom za mnoge koncerte i muzičke događaje.