Dabldeker (Routemaster) je jedan od prepoznatljivih simbola prevoza u Londonu

London ima jednu od najvećih i najkompleksnijih saobraćajnih mreža na svetu. Javni transport je u nadležnosti Uprave Šireg Londona odnosno tijela, čije rukovodstvo imenuje gradonačelnik, pod nazivom Transport za London (en. Transport for London). Iako se javni prevoz konstantno unapređuje često se nailazi na probleme. U sklopu priprema za Olimpijske igre 2012. očekuju se investicije od oko 10,5 milijardi eura samo u javni prevoz.

Okosnicu pomenutog sistema čini Londonski metro ( London Underground) koji je ujedno najstariji svjetski metro. I pored toga, najveći broj putnika godišnje preveze mreža autobuskih linija koje se koriste uglavnom za kraća, lokalna putovanja. Broji nekoliko stotitina linija i jedan od najvećih svetskih voznih parkova. Izmeštanjem Luke Londona sa njene prvobitne lokacije (Doklands (Dokovi) – en. Docklands) veliki deo istočnog Londona ostao je otvoren za razvitak. U tu svrhu izgranjen je i sistem lakog metroa - Doklandska laka železnica ( Docklands Light Railway). London ima i relativno malu tramvajsku mrežu. London ima niz željezničkih stanica od kojih su 14 početne i krajnje za mnoge domaće i međunarodne linije. Britanska željeznica je privatizovana tako da svaku od stanica opslužuje generalno po jedan prevoznik sa polascima za tačno određenu regiju. Mnoge od stanica se nalaze u najužem centru, kao što je recimo Čering Kros. Sa Voterlu Internešnal  stanice polaze Eurostar vozovi za Francusku i Belgiju

Transport ličnim vozilima je u Londonu krajnje nepraktičan. Većina kraćih putovanja i putovanja u centar se obavlja javnim prevozom. London ima relativno dobro razvijenu putnu mrežu, koja, međutim, kao i u svakom većem gradu, ima konstantnih problema sa prevelikim brojem vozila i zakrčenošću. Osnovni autoput koji opkružuje London je M25 autoput koji čini tzv. spoljašnji prsten oko Londona. Dva manja autoputa - Severni Kružni i Južni Kružni - čine unutrašnji prsten. Mali broj puteva veće kategorije prodire i unutrašnjost Londona. Ulazak u centralni deo Londona se, kako bi se smanjio broj vozila u centru, od 2003. godine naplaćuje 8 funti po danu. Ova zona naplate se naziva Congestion charge zone. 2007. ova zona će biti proširena.
Luka London je jedna od najvećih svjetskih luka, mada se, posle izmeštanja, formalno ne nalazi u okvirima Šireg Londona. Godišnji promet robe je 50 miliona tona.

U području Londona nalazi se pet velikih aerodroma. Hitrou (Heathrow - najprometniji svjetski aerodrom) i Getvik (Gatwick) su veliki međunarodni aerodromi dok se Luton (Luton) i Stensted (Stansted) koriste uglavnom za kraće regionalne letove. London Siti aerodrom (London City) je najmanji i nalazi se najcentralnije. Okrenut je uglavnom poslovnim korisnicima i vlasnicima privatnih letelica.

HEATHROW AUTOBUS

UNDERGROUND

                                 SAOBRAĆAJ