UVOD

     

       

 

 

       Sta je CorelDRAW? Kratko receno CorelDRAW je program koji omogucava rad sa prefinjenim krivim linijama i objektima da bi se stvorio umjetnicki efekat. CorelDRAW takodje omogucava izradu logotipa i drugih grafickih resenja zasnovanih na tekstu i jos mnogo toga.
         

         Sta se pomocu CorelDRAW-a moze uraditi? Na ovo pitanje je stvarno tesko odgovoriti, vjerovatno ni ljudi koji su napravili CorelDRAW nisu sigurni da znaju odgovor na ovo pitanje. Zbog toga evo samo nekoliko stvari koje mozete da stvarate pomocu CorelDRAW-a:

         - Slozene crteze
         - Zastitne znakove
         - Atraktivne naslove
         - Dugacke i slozene tekstualne dokumente
         - Dijagrame, grafikone, i piktograme
         - Crteze visokog kvaliteta od originala niske rezolucije

         - Biblioteke gotovih crteza

         - Fotorealisticke slike

         - Nadrealisticke slike...

         

         Iz ovog se moze zakljuciti da je CorelDRAW program bez koga se ne moze zamisliti graficki dizajn. Sto znaci da svako ko misli raditi na ovom polju racunarstva trebao bi znati koristiti CorelDRAW a mi se nadamo da ce mo vam makar malo olaksati taj posao.

         Ova elektronska knjiga zamisljena je kao osnova za rad sa CorelDRAW-om tj. namjenjena je pocetnicima, a nadamo se da moze posluziti i malo naprednijim korisnicima CorelDRAW-a. 
.        Ako vam nesto nije jasno ili imate neke primjedbe ili nesto slicno posaljite e-mail, vasa sugestija ce biti od velike pomoci.