Sounds - Zvukovi

U opciji sounds mozemo da menjamo, skidamo, dodajemo zvukove koje cujemo prilikom vrsenja razlicitih operacija u windowsu. Pored mogucnosti podesavanja zvukova za osnovno koristenje windowsa, takodje je moguce podesavati i posebno zvukove za windows explorer, sound recorder, NetMeeting, kao i mnoge druge programe koje ste instalirali na svoj racunar. Zvukove mozete menjati posebno. Znaci za svaku akciju posebno odredjujete zvuk, ili mozete da odaberete jednu od shema koje nudi windows, ili mozete da napravite svoje zvukove i svoje sheme.

Slika 1.

U prozoru Events imamo pobrojane akcije {radnje} na koje mozemo dodati razlicite zvukove. Zatim u padajucem meniju imamo nazive svih zvukova, a ispod menija dugmice Browse i Details. Pored  imamo Preview, dva dugmica play i stop gde mozemo da cujemo neki zvuk, koji smoprethodno oznacili. I na kraju jos imamo sheme koje su takodje pobrojane u  padajucem meniju, a koje mozemo brisati dugmicem Delete ili pak sacuvati dugmicem Save As... I jos da ne zaboravimo tri glavna dugmica to su Apply potvrda uradjenog, Cancel otkazivanje akcije i OK je OK :)))))) 

Sa dugmicem Details (Slika 2.) nam se otvara prozorcic  u kojem mozemo da vidimo naziv zvuka, naziv autora, duzinu trajanja, audio format i druge informacije o zvuku, ukoliko ih ima.

Slika 2. Slika 3.

Sa dugmicem Browse (Slika 3.) trazimo nove wav datoteke tj nove zvukove koje bi hteli da dodamo i obogatimo nasu kolekciju. Kada nadjemo neke zvukove potrebno je samo da ih oznacimo i kliknemo OK i oni ce se vec naci na listi. U  koliko se predomislimo tu je uvek   stari dobri Cancel.  Bitno je jos spomenuti da i ovde imamo opciju Preview, tako   da mozemo poslusati nase zvukove i prije nego se konacno   odlucimo da ih unesemo u listu.