HERMINA

Kada se čiilo da je sve gotovo pisac čini najveći preokret u životu svog glavog junaka. U njegov život ulazi Hermina - najzagonetnija i najsloženija ličnost u romanu, ljupka djevojka koja svojim izgledom budi najdublja osjećanja u čovijeku. Ona je u njemu probudila osjećanje iz rane mladosti. Ona je bila njegova vodilja, u čije je ruke o stavio svoju sudbinu. Ona nije bila samo njegova spasiteljica i vodilja nego i majka, njegov lik u ogledalu. Već pri prvom susretu Hari postaje vezan za nju.

Hermina vodi život prostitutke. Pod njenim uticajem Haler je spreman da uči plesati, da posjećuje lokale u kojima upoznaje savremenu muziku. Dakle, ona ga, korak po korak, uvodi u realan život. Upoznaje ga sa Pablom i Marijom ali ga uvodi i u svijet droge i žena, za njega do tada nepoznat. Iako, naizgled jaka i iskusna ona poput Harija ne može da opstane. Instruktor i kreator Harijeve ličnosti, velika majka koja hrani, štiti i podstiče, ali i ona koja spaljuje staro i nepoznato, traži posljednju poslušnost: ona traži da se on u nju zaljubi, a nakon toga da je ubije.

Na kraju se Hari zaljubljuje u nju na balu ''Maski'' i nakon toga je ubija slobodnom odlukom i sopstvenom rukom u Pablovom magičnom pozorištu.