Jednog dana Veonika je odlucila da se ubije. Ovaj dogadjaj je imao posledice za cijeli njen zivot, ali ne onakve kakvim se ona nadala. I tu pocinje ova prica.

 Budi se u Viletu, psihijatrijskoj bolnici u Ljubljani. Dr. Igor i medicinske sestre joj saopstavaju da ce za pet dana umrijeti, jer je jako ostetila srce uzimanjem pilula. Ovu vijest ne prihvata bas najbolje jer ne zeli umirati sporo, muceci se. U Viletu ona upoznaje tamosnje "ludjake". Prvu osobu koju je upoznala je bila Letka, koja se vec izlijecila i bice pusteni za dva dana. Ubrzo dolazi u kontakt sa bratstvom (takozvanim normalnim ludjacima). Clanovi bratstva su mogli izlaziti napolje,ali su se pred komisijom stalno pravili ludjima nego sto jesu! Vilet je bio njihovo utociste i oni ga nisu htjeli napustiti.

  Sto su sekunde i minute prolazile ona je dobijala sve vecu zelju za zivotom. Mnogi "ludjaci" nisu htjeli provoditi vrijeme sa njom jer su saznali da ce ubrzo umrijeti, pa tako nema smisla ni upoznati je. Meri i Edvard su bili medju rijetkima koji su uspostavljali kontakt sa njom.

  Neocekivano Veronika se zaljubila u Edvarda. Na kraju cetvrtoga dana oni su pobjegli iz bolnice i otisli u zivot i slobodu.

  Do je Veronika mislila kako zivi poslednji dan svog zivota, Dr.Igor je razmisljao o tome na koji ce nacin ona saznati da ipak nece umrijeti.

 

back