Raymond Sintes

 

Onizak, plećat, ima boksački nos. Uvijek je besprijekorno obučen. Živio je u stanu s jednom sobom i kuhinjom bez prozora. Imao je ljubavnicu koju je pretukao jer ga je varala. Mersaulte je pristao svjedočiti da ga je ona varala i izvrgla ruglu. Potukao se je s njezinim bratom.

 

Salaman

 

Mersoov prvi susjed. Imao je starog psa prepeličara koji je imao neku kožnu bolest pa mu je poispadala sva dlaka i tijelo mu je bilo osuto pjegama i krastama. On i pas živjeli su u istoj sobi. Salaman je imao crvenkaste kraste na licu i žute rijetke dlake. Svakog dana starac je psa izvodio u šetnju. Uvijek je grdio psa i tukao ga ali ga je stvarno volio. On mu je bio sve. Kada ga je izgubio bio je utučen i sve je pretražio da bi ga našao.

 

Marija

 

Mersoova prijateljica. Bivša daktilografkinja u njegovom uredu. Srela je Mersoa na kupanju i od tada su oni u vezi. Želi se udati za njega ali njemu je svejedno. Posjećuje ga u zatvoru i rasplače se na suđenju.

 

Perez

 

Nosio je sešir okrugla tulca i širkoga oboda, odijelo kojem su hlače padale u naborima na cipele i kravatu od crne tkanine, koja bijaše premalena za njegovu košulju s velikim bijelim ovratnikom. Iz njegove sijede i prilično nježne kose virile su čudne, klempave i nepravilne uši kojih je boja crvena kao krv iznenadila svakoga na tom bljedunjavom licu.

 

Ostali likovi:

 

Celeste, Emanuel, nadstojnik doma, direktor doma, vratar doma, Mason i njegova žena.

 

                                                                                    back to homepage