Projekat "Pitam da"

Dana 06. septembra 2016. god., u već dobro poznatom kabinetu br. 5, pod vođstvom profesora Željka Grbića održan je organizacioni sastanak.

Naime, sakupili su se đaci II, III i IV razreda sa namjerom da se prijave za dodatne časove programiranja i web dizajna. Ono što je učenike navelo da ispune svako mjesto u učionici, jeste upravo sistem vršnjačke edukacije. Ovogodišnji vršnjački edukatori su učenici IV i III razreda, koji imaju već zavidno iskustvo u gore navedenim poljima.
Za početak, nakon raspoređivanja u grupe, nešto o „Pyton“-u rekao je jedan od vršnjačkih edukatora, Dragan Rašeta. Pored njega tu su još Rastko Zeljković, Ognjen Stefanović i Srđan Džombić.
Ovi časovi dodatne nastave će se održavati u međusmjeni, zavisno od rasporeda učenika. U cilju da svi zainteresovani dobiju priliku da nauče nešto novo, neke obuke će se održavati u više termina.
Oni koji se budu pokazali kao najbolji, imaće priliku da učestvuju na kampu mladih programera „Pitam da“, istakao je profesor Grbić.
Ova učionica prepuna učenika iz različitih razreda i smjerova, pokazuje da su i ovaj put gimnazijalci spremni za rad punom parom. A mnogo novih, ali i starih lica dokazuje efikasnost sprovođenja ovakvog vida nastave.

I eto, još jedna nova školska godina, još jedan novi početak. Mi se nadamo da će predstojeće vrijeme biti ispunjeno marljivim radom, ali uz prisustvo zabave, kako to i inače biva u kabinetu br. 5!

 

Index