O narkomaniji

 Dejstva droga

 Uticaj na zdravlje

 Proizvodnja i prodaja

 Narkomanska "oprema"

 Narkomanski slengProizvodnja i preprodaja droge

Glavna podrucja za proizvodnju droge rasporedjena su u ove zone:

"Zlatni polumesec" (Irak, Pakistan I Avganistan - podrucje heroina;
"Carstvo Zla" (Peru, Bolivija, Ekvador, Kolumbija, Brazil, Venecuela - plantaze kokaina I marihuane);
"Zlatni trougao" (Tajland, Burma I Laos - opijum I njegovi derivati);

Polovina od ukupne kolicine proizvedenog opijuma potice iz gustih dzungli zlatnog trougla nastanjenog primitivnim plemenima.
Rec je o granicnom pojasu koji se proteze od jugoistoka Burme preko severa Tajlanda do severozapada Laosa.
Ovde se po pomrcini otprema u evropske I americke tajne laboratorije oko 700 tona sirovog opijuma godisnje.
Vlasnici ovih pravih malih fabrika kriu se iza visokih titula, funkcija I zvanja. Centralna zona zlatnog trougla je burmanska drzava Dzank. Iz svake njene tople aleje izbija prepoznatljiv opojni miris. Ovde se kao na svakoj pravoj pijaci, za pola kilograma opijuma dobija svinja, konj za kilogram, a dzak rize za 250 g.

Sto se tice Bolivije predpostavlja se da krijumcari kontrolisu berbu kokinog lista koji iznosi izmedju 40 I 50 hiljada tona. Prema nekim proracunima, pod njihovim budnim okom nalazi se oko 80 000 tona u vrijednosti od oko 3 milijarde dolara. To se u glavnom prebacuje na americko trziste I to preko meksickog zaliva.

Narko vlasnici nalaze se u glavnom na hacijendama koje cuvaju savremeno naoruzane armije ubica telohranitelja. Kolumbijski lord droge Karlos Leder Rivas nezadovoljan nesposobnom desnicom ponudio je bez maske na licu otvorenu saradnju levicarima. Hoze Karlos Dos Rias Enzina neprijatelj broj jedan Brazila, Robin Hood zitelja brega kletvi - siromasnog kvarta Rio De Janeira prilozio je jednom prilikom 175 000 dolara za lekove oboleloj deci I nemocnima.