LATINO-AMERIČKI PLESOVI

                                                                   Samba       Cha-cha-cha     Rumba     Paso Doble      Jive        Galerija    Kviz
   Samba
   Cha-cha-cha
   Rumba
  Paso Doble
  Jive
  Galerija
   Kviz
 

 

 

Cha-cha-cha

Cha-Cha-Cha je porijeklom s Kube. Enrique Jorrin, glazbenik iz Havanne, formirao je sporiji Cha-Cha-Cha iz brže odsviranog mamba, a koji je postao jedan od omiljenijih plesova na natjecanjima u latinsko-američkim plesovima. Neobičnost je u tome, da se može plesati i na mnoge izvedbe pop-glazbe. Puno elemenata je preuzeto iz jazz-a, beat-a i disco-a.

Nikad ozbiljan, radije nestašan, drzak, zaigran. Cha-Cha-Cha je među najomiljenijim plesovima u cijelom svijetu kod svih uzrasta.

Cha-cha-cha je ples koji se razvijo iz mamba, odnosno, to je tripl oblik mamba, preveden u cha-cha-cha. Smatra se da ime plesa potiče od zvukova cipela kubanske plesačice. Prvo se pojavio u SAD, a zatim je zajedno sa mambom prenesen u Evropu, te je kasnije prerastao u cha-cha-cha. Poslije drugog svijetskog rata, cha-cha-cha je potpuno potisnuo u stranu mambo i postao veoma popularan.

Cha-cha-cha je ples koji proširuje porodicu LA sportskih plesova. Taj ples se usavršava među najnovije pojave u razvoju afro-kubanske muzike. Isto kao i kod mamba, prvobitno je postojala samo muzička forma. Relativno brz, pleše se na malom prostoru pun je ideja i razigran. Samo ime cha-cha-cha može se smatrati ritmičkim dijelom melodije, što muzičari razumljivo i jasno „izražavaju“ , a plesači interpretiraju kroz tri mala koraka tzv. chassea (šasea).