Titani

Kron

Nakon što je ubio oca postao je vladar Kosmosa.Ubijen od strane Zeusa zbog toga što je gutao svoju djecu: Posejdona, Heru, Hestiju, Hada i Demetru. Više.

Rea

Boginja plodnosti i majčinstva. Poštovana je kao Titan lakoće i opuštenosti. Bila je majka svega kao Gea i kasnije Hera. Bila je u braku sa svojim bratom Kronom, i kraljica Kosmosa. Nije voljela Krona jer je uvijek bila trudna a nikada nije imala priliku da bude majka jer je jeo svoju djecu.Poklonila je amnetist Dionisu da bi ga zaštitila od ludosti zbog ispijanja vina.

Okean

Okean je bio Titan ogromne rijeke za koju se vjerovalo da kruzi cijelim svijetom i povezuje svijet sa Hadom. Bio je u braku sa svojom sestrom Tetijom. Rodila je 3000 djece koja su bili bogovi svih rijeka, mora, vodopada itd. koji se nikad ne osuše.Za razliku od svoje braće nikada nije učestvovao u zasjedama niti u kastriranju svoga oca Urana. Za vrijeme rata sa Olimpijancima, povukao se iz konflikta. Zbog toga nikada nije zatočen u Tatar kada je rat završio i titani izgubili.

Tetija

Boginja sve sviježe vode na Zemlji. Za vrijeme rata odgajala je Heru kao svoje dijete. Često je brinula o Seleni. Imala je par krila pored svojih obrva, što je predstavljalo da nije samo majka pitke vode nego i majka kišnih oblaka i hladnoće.

Hiperion

Bog svijetlosti i istoka.Učestvovao je u kastriranju Urana. Nakon rata sa Olimpijancima zatočen je u Tatar od strane Zeusa. Zbog svoje moći zapažanja prvi je shvatio kretanje sunca i mjeseca, ujedino sa ostalim zvijezdama u sistemu. Vjerovalo se da je zaveo red u cikluse sunda, mjeseca, i svitanja. Bio je oženjen svojom sestrom, sa kojom je imao troje djece koji su predstavljali ta tri ciklusa: Helios-Sunce; Selena:Mjesec; Eos-Svitanje.

Teja

Boginja svijetlećih objekata (metala, nakita itd.). Isto tako je bila boginja vida zbog toga sto su Grci vjerovali da oči isijavaju svijetlošću. Udana za brata Hiperiona.

Japet

Bog smrtnog života, smrti. On je odlučivao kada smrtnici umiru nasilnom smrću. Zajedno sa svojom braćom držao je raj i zemlju odvojenim. Učestvovao je u napadu na Urana.Bio je desna ruka svome bratu Kronu. Oženio se ćerkom Okeana. Imali su 4 sina koji su prevazišli svoga oca u borbi sa Olimpijancima. Nakon rata je zatočen u Tatar.

Temida

Boginja zakona i reda. Zeusova pomoćnica, isto kao pomoćnica kraljeva. Zajedno sa svojom ćerkom Dikom, prenosila bi Zeusu ukoliko je neki zakon prekrsen.Prorokla je da će Olimpijanci pobjediti u ratu.

Menmnozina

Boginja pamćenja. Vjerovalo se da je bila izumiteljica pisanja i pričanja. Isto tako poznata kao majka Muza i pamtila je priče i mitove prije nego što je otkriveno pismo.

Feba

Boginja jarke svijetlosti, često povezivana sa Selenom. Kao i svoje sestre nikada nije bila umješana u rat između Titana i Olimpijanaca, stoga nikad nije bila zatočena. Temida joj je poklonila svoje proročničke moći koje je dobila od svoje majke Gee, ali Feba je smatrala da je to prevelik teret i poklonila to svom unuku Apolonu, kao poklon za rođendan.

Kej

Bog inteligencije i vida. S vremenom je zaradio mudrost da vidi dublje od onog što je očigledno. Često spomenut kao bog mudrosti. Sudjelovao je u napadu na Urana. Borio se protiv Olimpijanaca. Za vrijeme zatočeništva, poludio je i otkinuo se iz lanaca pokušavajući da pobjegne iz Hada i dodje do raja, u potrazi za osvetom, ali zaustavljen je na vratima Hada od strane Kerbera.

Krij

Bog sazvježđa i juga. Označavao je početak proljeća. Učestvovao je u napadu na Urana. Učestvovao je u ratu na strani Titana i bio zarobljen. Trebao je da bude zadržan u Tataru zauvijek ali je oslobođen zajedno sa ostatkom Titana.