EGIPAT

 

GEOGRAFIJA

ISTORIJA

RELIGIJA

TURIZAM

ZANIMLJIVOSTI

 

      

Egipat je dar Nila... A naš dar vama je ovaj super zanimljivi site:)P....Zašto mi pišemo ovaj site? E pa na to pitanje ima više odgovora....Prvo, zato što moramo jer nam od toga zavisi zaključna iz informatike na polugodištu, ali nije nama teško jer je tema zanimljiva, a i ovako smo saznali mnogo novih stvari o Egiptu.

Dakle, šta možete pronaći na ovom site-u? Prvo, možete saznati sve o geografskom položaju Egipta, o prirodnim i privrednim resursima, kao i o ostalim podacima vezanim za ovu oblast, a sve to se, naravno,  nalazi na linku geografija. Onda, sljedeći link je istorija. Tu možete pročitati o dinastijama ove zemlje kao i o drugim bitnijim istorijskim činjenicama. Na linku religija pročitajte o egipatskim vjerovanjima, mnogobrojnim bogovima... Onda malo razonode - na linku zanimljivosti, možete saznati mnoge nevjerovatne podatke, a svi vi koji želite da idete na odmor u Egipat, posjetite link turizam.

A sad nešto o nama. Mi smo četiri cure, a zovu nas Romchy (Romana), Vezma (Bojana), Jasmy (Jasmina) i Baralija (Adrijana) :) i eto to je sve od nas za uvod, a vi uživajte u našem djelu...

 

 

zastava Egipta

    "Znanje.org" ne odgovara za sadrzaj pojedinacnih stranica.