welcome

Da li se mozda spremate za polaganje FCE ispita iz engleskog jezika? Ili mozda cak imate u vidu polaganje CAE ispita, ili nekog drugog medjunarodno priznatog ispita? Da li planirate da trazite stipendiju od neke firme na engleskom govornom podrucju? Ili zelite da se zalite nekoj kompaniji od koje ste nesto kupili, pa niste zadovoljni? Da li zelite da napisete clanak ili reportazu za neke novine na engleskom jeziku? Ili se mozda spremate za pismenu zadacu iz engleskog jezika? Ili, pak, zelite da se dopisujete sa svojim vrsnjacima sirom svijeta na engleskom jeziku?...?

Ako ste na bilo koje od ovih pitanja dali potvrdan odgovor, nalazite se na pravom mjestu. Naime, na ovom sajtu mozete naci sve sto vas zanima a da je vezano za pisanje, ili bolje receno, stilove pisanja na engleskom jeziku. Kao sto mozda vec znate kada je u pitanju pisanje, engleski se drasticno razlikuje od naseg jezika, s obzirom na to da postoje razna pravila za razlicite vrste tekstova.

Tako su na ovom sajtu dati primjeri formalnog i neformalnoga pisma, clanka, reportaze, sastava za pismene zadace, cisto informativnog teksta, preporuke, zalbe... U svaki tekst date su i korisne fraze i izrazi koji se koriste u pomenutim vrstama tekstova. U svakom slucaju, na ovom sajtu cete pronaci mnoge stvari koje ce biti korisne za usavrsavanje vase pismenosti na engleskom jeziku.


Znanje je moc ::: www.znanje.org

    "Znanje.org" ne odgovara za sadrzaj pojedinacnih stranica.