| Home | Evolucija | Horoskop | Zanimljivosti | Galerija | Kviz |

Horoskop Vaše mačke

Iako veoma volite vašu mačku i potpuno ste joj posvećeni ne razumete je baš najbolje. Ona je čas svojeglava i lukava, čas mazna i mila. Možda vam horoskopske karaksteristike pomognu u razumevanju njene ćudljive prirode.

Ovan-Skandal Mačka
Ona trči, skače, frkće i besno grebe sve oko sebe. Omiljeni neprijatelji su joj komšijski psi. Sa ogromnim zadovoljstvom uništava sve vrste tapeta i zavesa pa se prosto pitate da li uopšte vredi grditi je. Prede toliko glasno da to zvuci kao hrkanje. U eri gotovih hrana miševi su za nju odavno prevazidjeni i, zapravo, nisu ni vredni truda. Idealan vlasnik za nju bi bio Bik, Blizanac ili Vaga.

Bik-Uživalac
Ova maca je pravi materijalista.Većina njenih prohteva se svodi na ukusnu i redovnu ishranu pa će vas voleti do poslednjeg ... zalogaja. Prava je maza sve dok je punog stomaka. Što se tiče lovačkog instinkta. ako joj miševi ne zaigraju ispred nosa neće ni mrdnuti šapom. Njena druga velika strast je poslepodnevno lenčarenje u hladovini. Mogla bi se složiti sa ljudima rođenim u znaku znaka Ovan, Devica i Rak.

Blizanac-Druželjubiva
Ona je vesela i radoznala u svakoj životnoj situaciji. Veoma voli ljude, uživa da se upoznaje, mazi i igra podjednako i sa drugim kućnim ljubimcima. Ne brinite previše o njenoj bezbednosti, hitro će izmaći svakom napadaču [odatle taj ležeran stav u igri]. Uvek je željna akcije i zabave, izgleda kao da nikad ne spava. Ova živahna mačka lovi apsolutno sve što se kreće a omiljeni plen su papuče na nogama vlasnika u pokretu. Idalni za nju su Bikovi i Škorpioni.

Rak-Emotivna
Pravi sobni tigar.Veoma je nežna i emotivna i Vaše grube reči će zvoniti danima u njenoj luckastoj glavi. Znajte, ignorisaće vas danima. Pomalo je sklona razmaženosti pa ipak treba da blagovremeno obratite pažnju na njeno vaspitanje. Što se tiče lovačkog instinkta pripazite na vaše ribice u akvarijumu jer se ova maca uopšte ne plaši vode. Odlično se slaže sa ljudima rodjenim u znaku Lava, Vodolije i Škorpiona.

Lav-Carica
Obožava luksuz u svakom pogledu. Ne, ona neće spavati bilo gde, potrebno je da nabavite korpu ili makar veliki mekani jastuk. Kada je gladna jasno i glasno će vam to dati do znanja, pa vi ste njen rob! Za nju količina hrane uopšte nije bitna - primaran je kvalitet. Nećete je zavarati kojekakvim ostacima sa trpeze, ona radije neće jesti uopšte. Posle obroka voli da odspava u svojoj udobnoj korpi. U savršenoj tišini i hladovini, naravno. Ova kapriciozna maca trpi samo Device, Ovnove i Škorpione.

Devica-Čistunica
Fanatik na temu higijene, ona će radije preskočiti obrok nego jesti iz činije koja nije uredno oprana pre svakog obroka. Imacete utisak da konstantno šeta i procenjuje čistoću vašeg doma. Rezervisana je i nenametljiva prema gostima i poznanicima, prava ledena kraljica. Njen lovački instinkt proradi radi reda, samo kada je raspoložena za manikir ili je inspiriše plišani miš ili neko meko klupko vune. Uživa u društvu Bika, Raka i Lava.

Vaga-Artistična
Primadona medju mačkama. Ukoliko niste znali, čitav vaš dom je zapravo njena pozornica. Maženje, umiljavanje i protezanje su njen način izražavanja. Ako ima publiku koja pomno prati i aplaudira u stanju je da vas zabavlja satima, za nju ne postoji umor. Ne dozvolite da se dočepa crvene slikarske boje jer će ostaviti svoje otiske po čitavom zidu. Svi su slikari neshvaćeni u početku karijere, vajkaće se posle vaše grdnje. Lov na miševe za nju je odavno prevaziđen i nije za mačke njenog nivoa. Sa njom se odlično osećaju Ovan, Bik i Jarac.

Škorpion-Fatalna
Jedno je sigurno - iako njen vlasnik, vi je uopšte ne poznajete. Uvek je raspoložena za novi flert, mada kod kuće ume da bude savršeni ljubimac. Idealna je za ljude koji ne žele klasičnu macu koja se po čitav dan mazi i umiljava, mota oko nogu i skače po kuhinji dok se priprema hrana. Čak je toliko samostalna da možda neće želeti da vas vidi danima. Uvek za sobom vuče gomilu udvarača kojih se ne može [ili, možda ne želi!?!] otarasiti. Ako je sterilišete postaće beskrupulozni lovac na sve što se kreće. Razumeće je Lav, Blizanac i Jarac.

Strelac-Avanturista
Uvek postiže ono što zamisli, neće je sprečiti zatvaranje vrata jer je to za nju samo još jedan izazov više. Posebna specijalnost su joj preturanje po fijokama i ormanima, kuhinjskim elementima i ostavama, podrumima i tavanima. Od jutra do večeri je u stanju da prevali ogromna rastojanja ali se uvek iznova vraća kući. Sklona je da započne maženje i sa potpunim strancem iako u suštini voli samo vas. Tek u ozbiljnom nedostatku drugih sportskih aktivnosti može da se da u lov na lopte od papira. Dobro se slaže sa Škorpionom, Ribama i Vagom.

Jarac-Tradicionalista
Veoma je privržena domu i porodici. Čak i ako se izgubi njena, skoro pseća, vernost će je uvek vratiti kući. Poseduje zavidan repertoar sastavljen od frktanja i mjaukanja pa će time zabavljati ukućane u večernjim časovima. Što se tiče lovačkih sposobnosti ona je apsolutni šampion, pa čak ni Spidi Gonzales nema nikakve šanse u trci sa njom. Uporna je i strpljiva, ima odlično razvijenu taktiku. Odlično se slaže sa Ovnom, Devicom i Rakom.

Vodolija-Haotična
Čini sve da upadne u neprilike. Kreće se toliko haotično da za sobom sve ruši i ne obazire se mnogo na posledice. Ako ne visi na nekoj zavesi verovatno ćete je zeteći kako prelistava vaše časopise, kreira novi raspored jastuka po podu ili jurca po komšiluku. Možete je zateći i u otvorenoj veš mašini ili rerni. Previše avantura je očekuje da bi zastala da se pomazi i poigra sa vama. Glavom bez obzira se upušta u svakojake avanture. Tolerisaće je Škorpion, Riba i Blizanci.

Riba-Sanjar
Ova maca je neumorna spavalica i svako mesto i doba dana smatra pogodnim za dremanje. Kada je zaljubljena u stanju je da danima sanjari, zaboravlja na lepe manire, sređuje svoju toaletu po čitav dan, zaboravlja na hranu... Zateći ćete je kako pritvorenih očiju, uprtih u daljine, sanjari i glasno prede. Ne interesuje je mnogo surova realnost koja je okružuje, ona živi u svom svetu. Što se tiče lova ne potresa se previše ako ne ulovi ništa, za nju je lov potpuno zaboravljen sport koji zahteva previše akcije. Sa ovakvom mačkom bi uživali Jarac i Strelac.