BANJA LUKA

sport


 
UVOD
ISTORIJA
ZABAVA
SPORT
OBRAZOVANJE
znamenitosti
KONTAKT
PITANJA


S obzirom na brojnu mladost, Banja Luka ima razvijen sportski zivot, kako profesionalni tako i amaterskim sa dosta klubova.  Najpoznatiji su FK Borac, zatim rukometni, kosarkaski, teniski, bokserski, plivacki, borilacki, gimnasticki i ostali klubovi koji su u svojoj dugoj sportskoj tradiciji donosili Banjoj Luci brojne pobjednicke pehare i medalje, kako republicke tako i medjunarodne.  Tako je sportska Banja Luka uvijek svojom mladoscu uvijek u svijet pronosila i olimpijsku baklju mira.
Kosarkaski klub Borac Nektar
Kosarkaski klub "Borac Nektar" je jedan od najuspjesnijih sportskih kolektiva u Republici Srpskoj, ako ne i najuspjesniji.  Visestruki su sampioni Republike Srpske i redovni ucesnici evropskih kup takmicenja.  U sezoni 1999/2000. osvojili su prvo mjesto u razigravanju za predstavnike  BiH u evropskim kupovima.
Sportska dvorana "Borik" je izuzetno moderan sportski objekat koji ugoscuje brojne sportske kolektive u Banjoj Luci.  U njemu je sedamdesetih godina proslog vijeka odrzano zensko evropsko prvenstvo u kosarci.
Sportska dvorana Borik

created by: Dragana Predojevic