Home - Da je Tesla živ - Nikola Tesla u Budimpešti - Najveći haker svih vremena
Energija bez cene i žica - Teslin štit i zraci smrti - Važniji datumi - Galerija - Kviz


Energija bez cene i žica

Transmisijom talasa ka Zemljinom jezgru, Tesla je lako mogao da dopre do skalarnog polja proizvedenog u samom jezgru planete i da ga pretvori u običnu elektromagnetsku energiju. U takvom slučaju, samo jedan generator i jednostavna antena bill bi dovoljni da se dobije sva potrebna energija.

Verovatno jedan od najbriljantnijih istrazivača Teslinog elektromagnetizma bio je Henri Morej (Henry T. Moray) iz Soil Lejk Sitija, u Utahu. Dr Morej je uspeo da ukroti neograničenu količinu energije "nulte tačke" u samom vakumu. Do 1939. Morejevo pojačalo, sa 29 nivoa, moglo je da iz vakuma "iscedi" i do 50 kilovata snage na svakom od nivoa - sve zajedno, mogao je da proizvede oko 1.5 megavata električne snage! I njegov rad je sklonjen od javnosti. Morejev uređaj, tvrdi se, uništio je 1939. jedan sovjetski agent, ali ne pre nego što je napravio sve potrebne skice za rekonstrukciju. Veruje se da ovo pojačalo, zajedno sa Teslinim otkrićima, danas čini standardni deo opreme sovjetskog tajnog superoruzja.

Dvadesetih i tridesetih godina, Tesla je već usavrsio bežični prenos energije bez gubitaka - čak na interplanetarne razdaljine. Tada je ponovo podsetio na svoju raniju teoriju da radio odasiljači ne emituju Hercove talase, kao što se uobičajeno veruje, već zvučne talase. Hercovi talasi bili bi mogući samo u čvrstom etru, a on je još 1897. pokazao daje etar gas koji može da emituje samo zvučne talase.