Home - Da je Tesla živ - Nikola Tesla u Budimpešti - Najveći haker svih vremena
Energija bez cene i žica - Teslin štit i zraci smrti - Važniji datumi - Galerija - Kviz


Teslin štit i zraci smrti

Tridesetih godina Tesla je objavio otkriće jednog bizarnog i strašnog oružja: zraka smrti i tzv. Teslinog štita. Međutim, tada više niko nije ozbiljno shvatao jednog već zaboravljenog genijalnog naučnika. Tesla nikada nije obelodanio tajnu ovih velikih pronalazaka. Amerikanci danas tvrde da su Sovjeti odavno otkrili i da koriste Tesline skalarne talase. Time tumače činjenicu da su Sovjeti u razgovorima o SALT-u, 1975, neočekivano predložili ograničavanje daljeg razvoja novih oružja "strašnijih od svega što bi čovek mogao da zamisli". Jedno od ovih oružja je, kažu, i Teslin bacač, dovršen i testiran u fabrici oružja u Sarisaganu, za koji se tvrdi da je neka vrsta energetskog lasera ili akcelerator čestica. (Da li je to tajanstveno oružje koje je svojevremeno gospodin Zirinovski obećavao bosanskim Srbima?) Taj bacač mogao bi da bude Teslin skalarni aparat sa četiri oblika delovanja. Prvi oblik je Teslin štit, sferična energetska opna, razvijena preko velikog područja, kroz koju ništa ne može da prođe, a u dodiru sa njom svaki delić materije nestaje kao para. Kada bi se nekoliko ovih štitova postavili jedan iznad drugog, kroz njih više ne bi mogli da prođu ni gama zraci! Teslin štit se napaja iz Morejevog generatora, i tako mu je dostupna ogromna i besplatna energija. Drugi oblik je pulsar - jedna vrsta oružja, čije probe je, kažu, registrovao satelit Vela, u jugozapadnim delovima Afrike, 1979. i 1980. godine. Naučnici u Arecibo jonosferskoj laboratoriji u to vreme su registrovali poremećaje gravitacionih talasa iz pravca eksplozije.

Kao sto je i sam naslućivao, njegova najznačajnija istraživanja i ideje, kao što je ideja o bežičnom prenosu energije, najpre se ostvaruju u fabrikama oružja. Tako se među planiranim "sporednim" proizvodima, nalaze i oružja za uništavanje na daljinu. Ta čuvena Teslina vatrena lopta, pored eventualnog fizičkog uništenja neprijateljskih oružja, može se ograničiti samo na uništenje logističkih ciljeva.

Sam Tesla je ostavio beleške o radu na ovim projektima. Pišući 27. februara 1941. godine svom sestricu Nikoli Kosanovicu u Beograd, Nikola Tesla objašnjava:

"Proizveo sam nedavno novo načelo prenosa neograničene sile za potpunu odbranu naše predrage domovine. Ta sila koju sam praktično dokazao dat će Jugoslaviji užašnu moć jer će joj biti moguće uništiti svaku spravu, upaliti barut i tako dalje. Sve ću vam rastumačiti preko našeg poslanika. Presretan sam u misli da pomazem domovini".

U novom telegramu od 1. marta 1941. godine, piše:

"Novo načelo je veoma jednostavno jer dejstvuje mehaničkom snagom izvan ograničenja poznatih sredstava promena u električnu silu.

Izvršuje se bez iskri. Vidi se samo tanka neškodljiva magla.

Drzim nemoguće za druge prisvojiti novo načelo pošto upotrebljavam preko 50 pronalazaka u sastavu.

U sistemu nema elektrona. Energija ide u istom pravcu bez ikakvog raširenja i jednaka je na sve daljine. Sastoji se iz neutrona. Zrak je u promeru jednak prečniku (atoma) vodonika.

Prodire kroz oklop najvećih ratnih brodova, dakle što je u njima - može se upaliti na neograničenu daljinu. Isto tako aeroplani.

Trebaće devet stanica: četiri za Srbiju, tri za Hrvatsku i dve za Sloveniju, svaka 200 knj., koje će osigurati neminovno nasu milu otadžbinu protiv svih vrsta napada. Sadržaj jedne bombe može se u vazduhu upaliti. Dodajem da u stanici treba samo jedan majušni generator ili baterija od 30 volti za dejstvovanje." U knjizi "Teslino trojstvo" Dzona Malkoma, pisac prenosi reci velikog naučnika:

"Moj štit je savršena odbrana od najsnažnije artiljerije, ali u pogrešnim rukama, takođe, može da ima ogromno razorno dejstvo. Narod pod zaštitom "Trojstva" može da napadne druge bez ikakvog straha. Zbog toga sam model oruzja napravio iz tri dela. Ako bi jedan dospio u pogrešne ruke, bar postoji nada da neće pronaći i ostala dva, pa bi tako tajna bila sačuvana. Da li se može štit napraviti i samo sa dva dela? Možda. To zavisi od veštine i znanja onih koji ga budu posedovali u vreme otkrića."

Povodom "Teslijanuma 93" održanom u Novom Sadu, "Politika" je 4. oktobra 1993. godine, objavila razgovor sa doktorom Kenetom Korumom iz SAD. U većem delu ovog razgovora govori se o "Teslinom oružju".

"Nikola Tesla je govorio istinu, najavljujući tajno čestično oružje.

Primenjujući više patenata, jer Tesla nije sve opisao najednom mestu bojeći se neodgovornih sledbenika, možete da izradite napravu sa snopovirna čestica visoke energije koji putuju velikom brzinom. A to je takozvano čestično oružje koje se pominje u nekim knjigama i napisima".

Korum, po obrazovanju fizičar, sa bratom Dzejmsom, doktorom matematike, pokušava da ponovi pojedine opite i dokaže da nenadmašni genije nije samo maštao. Dvojica istraživača su jedini do sada u svetu uspeli da stvore loptaste munje, istina znatno manje od onih koje je u svojoj laboratoriji u Kolorado Springsu puštao Nikola Tesla.

Gotovo devet decenija naučnici na svim meridijanima upinjali su se da izvedu isto što i slavni izumitelj iz naših krajeva, ali bez uspeha. U svojim zabeleškama Tesla objašnjava da je za plamene lopte neophodno "iznenadno i snažno pražnjenje".

Pre nego sto je zatvorio laboratoriju u Koloradu, napisao je u dnevniku: "Bolje znanje ovih pojava dobiće se praćenjem eksperimenata sa moćnijim aparatima koji su već i sada u velikoj meri isplanirani i biće izradeni čim to dopuste vreme i sredstva."

Moj brat, dr Dzejms Korum, i ja ponovili smo mnoge Tesline oglede. Matematika koja danas važi nije postojala u njegovo vreme, zato nas zaprepašćuje kako je mogao tako mnogo da uradi. Još više čudi kako je u Kolorado Springsu uspeo da stvori kuglaste munje. Odlučili smo da sledimo Teslin put i da napravimo opremu kakvuje opisao.

Sa malim aparatom izazvali smo vatrene lopte prečnika dva santimetra. Ove kuglice su često bučno prskale ili bešumno nestajale. Trajale su tri do pet sekundi, a neke i desetak.

Ispitivanje kuglastih munja odvelo nas je do nečeg novog: otkrili smo da postoji praznjenje od lopte do lopte, kao da preskače sa jedne na drugu. Koristeći uređaje iz 1935. godine postigli smo pražnjenje munje u pravoj liniji, od čestice do čestice, tako da se stvorio zrak. Uspeli smo da postignemo visoko energetsko praznjenje od čestice do čestice, stvarajući snop zraka koji bi mogao da se koristi kao oružje! Upravo izvodimo opite sa malom energijom megavata, koje je Tesla opisao.

Najveći deo objašnjenja o strašnom oružju nalazi se u raznim patentima. Tek kad sve spojite u jedno, dobijete napravu koja prestavlja opasno oružje. Snop čestica visoke energije putuje velikom brzinom i probija sve na putu. Naš je dostizao brzinu zvuka, a Teslin cak 11 kilometara u sekundu.

Jos je nepoznato sta je Tesla podrazumevao pod antimagnetnim štitom.

Postoje dve pretpostavke: po jednoj se radi o snopu čestica a po drugoj su u pitanju takozvani "stojeći talasi". Oba načina mogu da se iskoriste za dobijanje visoko - energetskog naboja koji moze da uništi ili ošteti sve na šta naiđe. Ovakve oglede nismo još izveli. Mi smo se upustili u proučavanje da bi smo proverili da li su Tesline pretpostavke tačne ili nisu.

Zaključili smo da je govorio istinu!