Mir...tišina...harmonija; svi mi bismo željeli da živimo život koji se bazira na ovim pojmovima, ali na žalost, to nam ne polazi baš uvijek za rukom.Ponekad se osjećamo umorno i neraspoloženo, svijest nam vapi za opuštanjem i odmorom. Jesu li za to drugi krivi? Ne uvijek! Često je problem u nama samima, a ne izvan nas. Dovoljna je i najmanja nesuglasica da ponekad naš razum krene da sve preispituje u nedogled.Samo kada imamo unutrašnji mir možemo da crpimo iz vlastite energije, da budemo uravnoteženi, da dobro komuniciramo, da donosimo ispravne odluke i uživamo u životu.
Mi neprestano trčimo, čeka nas hiljadu stvari koje neodložno moramo da obavimo, život nam je haotičan i prepun žurbe.Sve su to uzroci koji utiču na izazivanje stresa kao i mnogi drugi. Za nekoga je uzrok stresa neuspjeh na poslu i karijari, razočarenje u ljubavi ili zdravstveni problemi.Često sopstveni razum stavljamo na nevjerovatne muke tako što se  poistovjetimo sa nekim ubjeđenjima koja su zapravo, vrlo relativne prirode.A koji je rezultat?Umor i apsolutna potreba za odmorom.Odmor je neophodan za obnavljanje fizičke i mentalne snage, ali ljudskom biću, takođe, je potrebno obnavljanje duhovnih snaga.Slobodno vrijeme nam pomaže da ojačamo društvene ili porodične odnose i omogućava nam promjenu ritma i zaboravljanje svakodnevnih problema.

Ljudi zaboravljaju da je sreća u njima u svakom momentu, da postoji nešto što samo oni mogu da pruže svijetu!Sve što treba da uradimo je da otkrijemo šta je to.

 

Početna strana Sujevjerje Uticaj boja Test znanja