VOLKSWAGEN

     HOME            ALFA              BMW              FIAT             FORD       MERCEDES        OPEL         PEUGEOT

 

NAJVEĆE DIJETE VOLKSWAGENA

VW D1


     Volkswagen kao velikoserijski proizvođač automobila od proleća 2002. godine cilja sasvim posebnu klijentelu koja je kupoprodajne ugovore do sada pretežno potpisivala sa firmama BMW i Mercedes. Prvom luksuznom limuzinom kuće, sa internom oznakom D1, konstruktori VW-a uspeli su da ostvare san o članstvu u visokom automobilskog društva

     Najnovije VW dete za sada nema pravo ime, jer se nije ni rodilo. Ali zato njegovi roditelji već znaju pol, izgled, težinu, dužinu, vreme i mesto rođenja. Njihova spoznaja nije proizišla iz pukog proricanja sudbine ili konsultacija sa astrolozima, već iz poznavanja genetike celokupne bliže familije.
     Najveći VW svih vremena se sa napetošću iščekuje tek 11. decembra ove godine u Drezdenu, kada će sa njega biti skinut pokrivač misterioznosti. Konkurencija je nestrpljiva, kritičari se množe, a čuju se i oni unutar Volkswagena, koji sumnjičavo vrte glavom. Da li potencijalni kupci baš „umiru" za najvećim VW-om saznaćemo u aprilu 2002. godine kada počinje njegova prodaja?
     Traženje kupaca se već užurbano odvija, iako je posao olakšan trenutnim opštim nerazumevanjem noviteta kao što je BMW serije 7, koji u najmanju ruku zbunjuje i zapanjuje ljude. Istovremeno, bogatim kupcima visoke klase koji ne mogu da se oduševe neobičnim izgledom nove Sedmice, kod Volkswagena nalaze manje ekstrovertnu alternativu sa visokom pozicijom zadnjeg dela i svetlima koja sežu duboko u poklopac prtljažnika.
     Potencijalne kupce VW traži među direktorima i članovima upravnih odbora od Skandinavije do Saudijske Arabije. Ko se odluči za novi admiralski brod Volkswagena, dobija automobil u klasi pet metara, odnosno da budemo egzaktni dužina je 5,06 metara, širina 1,90; a visina 1,45 metara, u high-tech verziji. Već na papiru, šestostepeni automatski menjač, vazdušno ogibljenje, W12 benzinski ili V10 TDI motor, kao i potpuno novi klima uređaj, obećavaju mnogo.
     Za razliku od BMW-a, Volkswagen je prste držao podalje od radikalnog Controler koncepta i instalirao je prekidače i komande koji su lakše razumljivi za uglavnom konzervativnu klijentelu.
     Međutim, ni ovde nije sve moglo da prođe bez prekidača koji se aktivira rotiranjem i pritiskanjem. Takav je instaliran za rukovanje funkcijama na monitoru u boji, sa dijagonalom od sedam inča, u formatu 16:9. Oko njega se nalaze upravljačke komande za radio, TV i navigacioni uređaj, kao i tzv. Softkeys, kojima se biraju lične preferencije, poput podešavanja sedišta, omiljene radio stanice ili česte destinacije za koje je potrebna navigacija.

 

<< POČETAK STRANE